Bel ons nu!
  • slider-image

Airco met warmtepomp: 7 voordelen voor jouw comfort

De combinatie van airco met een warmtepomp biedt je veel voordelen. Naast het feit dat het voor de ideale temperaturen binnen zorgt, geven we jou hier de zeven belangrijkste.

Gratis offerte


+++ Voordeel 1 +++

Een airco met warmtepomp is heel energiezuinig

De laatste jaren hebben de producenten van airconditioning enorme technologische voorsprongen gerealiseerd. Waar traditionele aircosystemen volledig op elektriciteit werken, maken moderne airco units tegenwoordig slim gebruik van energie die gratis beschikbaar is: lucht.

Heel eenvoudig gezegd gebruikt de warmtepomp de warmte (= energie) van buiten om binnen jouw woning, kantoor, winkel, of praktijk te verwarmen. De aircosystemen die wij aanraden zijn zodanig technologisch verfijnd dat dit zelfs bij koudere buitentemperaturen mogelijk is.


+++ Voordeel 2 +++

Een airco is goed voor jouw portemonnee

Een airco met warmtepomp gebruikt dus gratis energie en daardoor daalt jouw energierekening aanzienlijk. Met moderne warmtepompen kan je rekenen op een verhouding van:


¼ elektriciteit +  ¾ gratis energie

Vanaf de eerste dag begin je dus al te besparen op jouw energiefactuur.

Natuurlijk hangt jouw werkelijke energieverbruik af van hoe(vaak) je de airco gebruikt. In dat opzicht is dat hetzelfde als met traditionele verwarmingssystemen.

Als je in de winter je hele woning tot 24°C verwarmt met stookolie, zal je energieverbruik veel hoger liggen dan wanneer je maar enkele kamers verwarmt. Met airco is dat hetzelfde.

Daarom kan je je energiefactuur na 1 jaar realistisch inschatten. Je bespaart sowieso, maar je rekening wordt uiteindelijk bepaald door hoeveel je gebruikmaakt van de airco.


+++ Voordeel 3 +++

Een warmtepomp is goed voor het milieu

Energiezuinige verwarming / afkoeling met een warmtepomp is goed voor het milieu. Je maakt namelijk geen gebruik van vervuilende fossiele brandstoffen die voor de schadelijke CO2-uitstoot zorgen.

Wil je jouw ecologische voetafdruk nog verlagen? De combinatie met andere milieuvriendelijke energiebronnen is perfect mogelijk:

  • Heb je zonnepanelen? Deze kunnen gratis de energie opwekken voor je airco warmtepomp.


+++ Voordeel 4 +++

Een airco met warmtepomp kan afkoelen, of verwarmen

Oudere airco installaties hadden enkel de bedoeling om de binnentemperaturen af te koelen. Met de moderne aircosystemen kan je ook verwarmen. Je kan hier kiezen of je het gebruikt als:

  • goedkope bijverwarming
  • energiezuinige hoofdverwarming


Wat is het verschil tussen een lucht/lucht warmtepomp en een lucht/water warmtepomp?

Zoals de naam het zelf aangeeft werkt een lucht/lucht warmtepomp enkel met lucht. De energie van de buitenlucht wordt binnen als warme lucht verspreid (verwarming). Of omgekeerd (airco).

Bij een lucht/water warmtepomp wordt de energie van de buitenlucht verspreid door de warmtewisselaar. Het warm water kan je gebruiken voor sanitaire doeleinden, of vloerverwarming.

ColdAir is gecertificeerd om beide warmtepomp systemen te installeren en onderhouden.


+++ Voordeel 5 +++

Snelle en professionele installatie zodat je meteen kan genieten en besparen

De installatie van een warmtepomp en airco neemt hooguit een paar dagen in beslag. Dat wil dus zeggen dat je op heel korte tijd al kan genieten van de ideale temperaturen binnenshuis én van een verlaagde energiefactuur.


+++ Voordeel 6 +++

Geen enkele geluidshinder van jouw airco

De warmtepomp doet het zwaarste werk. Omdat deze unit buiten staat, heb je geen last van het geluid. Al dient gezegd te worden dat de moderne warmtepompen die wij adviseren op dat vlak veel beter presteren dan in het verleden het geval was.

De binnenunits moeten natuurlijk wél de lucht in de kamer opwarmen, of afkoelen. Maar ook deze bezorgen geen enkele geluidshinder.


+++ Voordeel 7 +++

Airco die mooi in jouw interieur past

Er zijn heel veel modellen op de markt. Niet iedereen wil graag een unit die een zichtbare plaats op de muur inneemt. Gelukkig zijn er veel alternatieven beschikbaar.

Op die manier ben jij zeker dat je een airco en warmtepomp kiest die niet alleen presteert, maar ook mooi presenteert. We kunnen jouw airco inbouwen

  • Het plafond
  • De muur
  • Een kast
  • Wand
  • Enz

Gratis offerte